Subscribe:
Entrades relacionades

#corrupcioERC

CLICK PER SABER MÉS

14 de nov. 2011

CiU compra el candidat d'ERC a Lleida Xavier Castellana

Xavi Castellana, al mig, flanquejat pel líder d'Esquerra, Joan Puigcercós


Avui us informem en exclusiva de la compra que està fent CiU d'alguns dirigents d'Esquerra. En son més d'un i de dos, però creiem que el cas de Xavi Castellana supera tota expectativa, atès que és el cap de cartell d'ERC a les comarques lleidatanes.



Xavier Castellana i Gamisans, actualment és conseller comarcal del Solsonès per ERC i cap de llista d'ERC per Lleida a les eleccions espanyoles del 20N, malgrat que viu a Barcelona i ha estat membre de l'executiva republicana al barri barceloní de Les Corts. Castellana va ser un d'aquellscàrrecs de confiança provinent de les JERC que amb la forja del primer tripartit va trobar feina a l'administració. Sense tenir cap mena de titulació universitària (va començar la carrera de Física i no la va acabar) fou nomenat l'any 2004 Director de Sistemes d'Informació de Turisme Juvenil de Catalunya, SA (TUJUCA). En aquells moments, TUJUCA, tot i ser un ens que depenia de la Secretaria de Joventut, era una empresa constituïda com a societat anònima i per tant és impossible trobar cap informació d'aquest nomenament al DOGC, ja que tot allò que afecta a l'àmbit de les seves relacions laborals estava sotmès al Dret privat. 

Després del desastre del primer tripartit i amb la convocatòria avançada d'eleccions, Castellana es va quedar sense feina. El seu contracte laboral com a Director de Sistemes d'Informació de TUJUCA fou rescindit i se li va abonar la quitança que pertocava.

El 2006, amb l'edició del segon tripartit o govern d'entesa, es reformula orgànicament la Secretaria de Joventut, i l'antiga TUJUCA passa integrar l'Agència Catalana de Joventut (ACJ), amb la fórmula jurídica d'entitat pública sotmesa al dret privat o públic segons escaigui. Pel que fa al tema de contractacions, s'ajusta al dret laboral i no al conveni de personal laboral de la Generalitat de Catalunya. En aquesta nova etapa, Xavier Castellana és nomenat Director de Serveis de l'ACJ. Castellana serà un d'aquells càrrecs afectes a Puigcercós que pagarà diligentment la carta financera de Xavier Vendrell "Vendrelletti" que va acabar a la Fiscalia i va suposar la dimissió del conseller més efímer de la història de Catalunya.  

Els quatre anys de Castellana com a Director de serveis de l'ACJ van suposar una nefasta gestió de la Xarxa d'Albergs de la Generalitat de Catalunya com poden afirmar els tècnics de la mateixa Agència. Aquesta etapa laboral de Castellana finalitza amb la victòria còmoda de Convergència i Unió el novembre de 2010 cosa que provoca el seu cessament per part de la nova directora general de l'ACJ nomenada per CiU, la senyora Montserrat Suari. 

Però la història del candidat d'ERC per Lleida no acaba aquí. Quan CiU el cessa com a Director de Serveis de l'ACJ, veient que s'ha quedat sense feina decideix reclamar el seu cessament al nou govern convergent emparant-se que abans de ser Director de serveis de l'ACJ havia estat un "tècnic" de TUJUCA, desenvolupant la feina de Director de Sistemes d'Informació, com si el càrrec que tenia fos merament laboral i no de confiança com era en realitat, reclamant d'aquesta manera la readmissió al seu lloc de treball del període 2004-2006 i que havia ostentat durant el primer tripartit, feina de la qual en realitat ja havia estat cessat i finiquitat atès que no se l'havia contractat com a personal laboral tècnic sinó com a càrrec de confiança.

Davant d'aquesta demanada formulada per Castellana a la nova directora general nomenada per CiU, Montserrat Suari, i sense saber ni el motiu ni a canvi de què, el candidat d'ERC per Lleida pacta amb CiU la seva readmissió a l'ACJ amb el càrrec, segons ell mateix afirma al seu bloc, de "Responsable de Processos". 

La realitat, no obstant és ben diferent. El càrrec de Responsable de Processos és fictici. El sr. Castellana no realitza cap mena de feina a l'ACJ i, això sí, passa a cobrar 2.000 euros nets mensuals, el que suposa aproximadament el mateix que cobrava en el període 2004-2006 quan era un "tècnic" a TUJUCA. Així doncs, en aquests moments, Xavier Castellana, s'està embutxacant 24.000 euros nets anuals a càrrec de l'ACJ dirigida per CiU sense desenvolupar cap mena de tasca laboral ni haver-la de justificar. Una mena de pensió per entendre'ns, o el que nosaltres diem, la compra d'un candidat d'ERC per part de CiU.

Tota aquesta informació la hem sabut mitjançant treballadors de l'Agència que no estan d'acord amb aquesta pràctica pressumptament corrupte de donar sous provinents de l'erari públic a persones que no estan obligades a treballar. I des de la més absoluta opacitat que permet el règim jurídic d'aquests ens públics-privats que depenen de la Generalitat, car no es pot trobar aquesta informació al DOGC.

Finalment, voldríem preguntar-nos que mou a un candidat d'ERC a les eleccions a demanar a CiU 24.000 euros nets anuals a una Agència que es finança amb fons públics a canvi de no treballar i sense haver de justificar absolutament res ? Quina és la contraprestació que Xavier Castellana dóna a CiU fruït de la seva compra ? Per què els contribuents hem de pagar amb els nostres impostos la compra de candidats d'ERC que fa CiU en la situació de crisi actual mentre no es fan polítiques públiques d'ajut al lloguer per a joves o d'emancipació, per posar un parell d'exemples ? Què fa Xavier Castellana amb els 4 milions de pessetes que li regala CiU anualment? Se'ls queda ell personalment? Van a ERC com quan pagava diligentment la carta financera de Xavier Vendrell ?

Nosaltres creiem que aquestes pràctiques tenen un nom: compra de càrrecs públics, corrupció política i malversació de fons públics. Els fets que avui denunciem podrien ser fins i tot constitutius de delicte i invaliden Xavier Castellana com a possible electe el proper 20N.

Per tot això demanem a Xavier Castellana que 1) immediatament abandoni la seva candidatura al Congrés dels Diputats, 2) procedeixi a renunciar a aquest salari provinent de l'erari públic per no desenvolupar cap tasca laboral i 3) que torni tota la pasta que porta embutxacada i que pertany als contribuents per desenvolupar polítiques públiques de suport als joves catalans.

Deixi de robar als contribuents, sr. Castellana. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

No veig el punt quatre demanant la dimissió també de Montserrat Suari per contractar-lo.