Subscribe:
Entrades relacionades

#corrupcioERC

CLICK PER SABER MÉS

17 de nov. 2011

L'Oficina Antifrau investiga els nomenaments irregulars d'ERC a la Diputació


Segons hem sabut per part del sindicat CGT-Catalunya, la seva secció sindical a la Diputació de Barcelona ha registrat a l’Oficina Antifrau de Catalunya un escrit de denúncia en el qual es denuncien 8 nomenaments interins per la via de màxima urgència que va realitzar la Diputació el mes d’agost, 2 d'ells d'Esquerra. Aquests nomenaments són irregulars i no s’ajusten a la normativa que regula la provisió de places a les entitats locals, atès que en cap cas es justifica la seva necessitat i urgència. Gairebé la totalitat de les persones nomenades tenen vinculacions orgàniques amb algun dels partits representats en el Ple, i bona part d’elles eren personal eventual (alts càrrecs) recentment cessats en el moment de fer-se aquests nomenaments.

Fonts jurídiques han assegurat que els nomenaments podrien constituir delictes contra la administració pública contemplats als articles 404, 405 i 406 del Codi Penal espanyol, relatius a la prevaricació dels funcionaris públics.

Els nomenaments es van fer “per la via de la màxima urgència” sense estipular “raons expressament justificades”, tal com exigeix l’Estatut Bàsic de l’Empleat Bàsic (article 10.1). Sobre els nomenaments planen més ombres d’irregularitat, ja que tampoc es van donar explicacions al ple de la Diputació posterior, tal com exigeixen la Normativa de Personal al Servei de les Entitats Locals de Catalunya (article 94.3) i la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya (article 291.3). La denúncia presentada per al CGT afegeix que “en el text dels referits anuncis de nomenament tampoc no s’especifica en cap cas el nom de la plaça a ocupar, ni la seva dependència orgànica, ni les funcions a desenvolupar”.

Els polítics d’ERC són Eduard López Domènech, vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral de la formació republicana, i Josep Maria Civis Balasch, coordinador del grup d’ERC a la Diputació. López Domènech ha ocupat càrrecs a òrgans de la Diputació com el Consorci de Comunicació Local, la Xarxa Audiovisual Local o el Patronat d’Apostes. Civis va ser regidor i tinent d’alcalde d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell, al qual la Esquerra ha perdut representació. També director general d’Acció Cívica de la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, quan aquest era comandat per Ausàs. No és el primer cop que Josep Maria Civis accedeix a un càrrec com a polític, ja que el 17 de gener va ser nomenat com a assessor del grup polític d’ERC en aquesta institució.

Cal destacar que Eduard López Domènech és membre de l'executiva d'Oriol Junqueras i Josep Maria Civis Balasch porta més de 20 anys vivint de sous públics, gairebé el mateix que Duran Lleida.