Subscribe:
Entrades relacionades

#corrupcioERC

CLICK PER SABER MÉS

16 de nov. 2011

La Fiscalia Anticorrupció investiga ERC


esprés d'haver destapat en exclusiva un dels casos de corrupció política, compra de candidats i malversació de fons públics més sòrdids dels darrers anys com és la compra per part de CiU del candidat d'ERC per Lleida, Xavier Castellana, avui hem estat coneixedors que la Fiscalia Anticorrupció està investigant ERC, el PSC i ICV per les adjudicacions a dit fetes per la Generalitat de Catalunya a la família reial.

Segons informa El Economista, el govern tripartit forjat per Esquerra de 2003 a 2010 estaria implicat en possibles adjudicacions a dit a l'Instituto Nóos dirigit per Iñaki Urdangarín, Duque de Palma. 

Segons la investigació que està duent a terme la Fiscalia Anticorrupció, els republicans, els sociates i els ecosocialistes, sota la presidència de Pepe Montilla, haurien adjudicat a dit, durant la segona legislatura del tripartit contractes a dit al familiar del Rei d'Espanya, el Duc de Palma.

La Generalitat de Catalunya, de fet, és un dels organismes que està essent investigat per la policia i la Fiscalia Anticorrupció dins la interlocutòria del jutge del Cas Palma Arena, José Castro. Aquesta ha estat una de les raos per les quals l'expresident del PP, Jaume Matas, ha sol·licitat davant l'Audiència Nacional que siguin els seus Jutjats Centrals d'Instrucció els que investiguin  aquesta suposada xarxa de corrupció atès que els delictes s'haurien comès en diversos territoris.

És curiós com PP, ERC, PSC i ICV "van ser enganyats pels gestors de l'Institut Nóos a l'hora de concertar convenis de col·laboració", com diu la defensa de Matas. El cas d'ERC, no obstant és més greu. Com pot una partit antimonàrquic i republicà permetre que el govern al qual dóna suport i sosté faci adjudicacions milionàries a dit al Duque de Palma? 

Un despropòsit més d'ERC que l'acció de la Justícia acabarà esclarint.

Mentrestant us animem a difondre aquestes informacions a twitter amb els hashtags #corrupcioERC i #republicacorrupta